onpartijdig en onafhankelijk
[Home] [info] [Disclaimer] [Contact]
Een theater revue over STVV. Dat was het opzet van regisseur en initiatiefnemer Chris Mathijs met "Es Tei Vei Vei... Olei, Olei, Olei !"
De voorstellingen gingen door in het Cultuurcentrum De Bogaard. Het CC werd voor de gelegenheid  volledig in de kleuren van de Kanaries getooid. De echte stewards begeleidden het publiek, Binkie was van de partij en Cheer Girls zorgden voor extra animo. Een impressie.(uit het archief)
Niet meteen een bekend muziekgenre: Shoegaze. Maar het had vanaf midden de jaren 80 toch wel behoorlijk wat bijval onder de fans van bijvoorbeeld The Jesus and Mary Chain. Zelfs Brian Eno liep er bij wijle wel warm voor (bijvoorbeeld in '93 wanneer hij Souvlaki van Slowdive producet). Dichter bij huis zijn er opnieuw een aantal muzikanten die helemaal in de ban zijn van het genre. Een impressie van een fijn optreden in Velm. Met Tuur Sterkx aan de gitaar, Maarten Sper op de drums en Dirk Ruymen als bassist.
Het Kunstnetwerk Haspengouw vzw organiseert voor de eerste maal het Actueel Kunstenfestival. Zestien actuele kunstenaars uit verschillende artistieke disciplines stellen hun werken tentoon op diverse lokaties in Borgloon, Wellen en Heers.
Dark country post wave zo omschreven de heren van Vodz (Borgloon) zichzelf. Een aantal jaren gelden hielden ze er mee op.  Eén van hun laatste wapenfeiten was een bewerking. In hun nummer "Patience", een buitenbeentje op hun palmares, bewerkten ze een oud toneellied van stadsgenoot Walter Thijs. Die was toneelspeler en werkte op het postkantoor van Tongeren.
Naar aanleiding van 175 jaar geestelijke gezondheidszorg in Sint-Truiden bracht koningin Mathilde een bezoek aan de Asster Campus Melveren. Bij die gelegenheid werd ook de tentoonstelling "gewoon bijzonder gewoon" geopend. Een gesprek met voormalig algemeen directeur Jaak Poncelet over de evolutie binnen de psychiatrie en de definitie van geestelijk gezond zijn. Eén van de deelnemende kunstenaars, Danny Vliegen, geeft toelichting bij zijn werk.(uit het archief)
"Kan kunst de wereld redden?" Zo begint Koen Vanmechelen zijn betoog over wat kunst definieert. Aanleiding was de voorstelling van het boek "Fascinerend Indonesië, onbekende geliefde." over Marie-Jeanne Colson die 40 jaar geleden op het Indonesische eiland Flores startte met de oprichting van een rits kindertehuizen. Koen Vanmechelen is één van de co-auteurs van dit liber amicorum over Mama Belgi.